Експерименти в кухнята: Омлет с тиквички и пълнозърнеста паста

Често разнообразявам традиционните ястия, като добавям нови нетипични съставки или заменям основни такива. Но наскоро реших да смеся две ястия и да видя какво ще се получи. Не знам дали някой се е сещал да добави сварена паста в омлета си, но на мен тази идея ми дойде, след като видях, че нямам хляб, който да сервирам с яйцата. Затова сварих набързо дребна пълнозърнеста паста и я добавих в тигана. И резултатът беше изненадващо добър. Яйцата станаха леки, питателни и истината е, че се почувствах сякаш съм едновременно във Франция на закуска във вилата си в Прованс и едновременно в Италия, на обяд в Тоскана с чиния ароматна паста. Мечтите настрана, истината е, че комбинацията е успешна и си заслужава да я изпробвате у дома, особено, когато се чудите дали да приготвите омлет или паста.



Необходими продукти:
2 яйца
1 малка тиквичка
1/2 ч.ч. пълнозърнеста паста
1/2 ч.ч. натрошено козе сирене
1/2 ч.л. чубрица
сол на вкус
1 с.л. зехтин

Сваряваме пастата според инструкциите на опаковката и я отцеждаме.

Загряваме зехтина в тиган и запържваме нарязаните тиквички. След 3-4 минутки добавяме солта и чубрицата.

Чукваме яйцата в тигана и разбъркваме. Когато яйцата се сготвят, добавяме пастата, разбъркваме и отстраняваме от котлона.

Накрая добавяме сиренето и поднасяме.

Коментари

Популярни публикации