Chilli sin carne

Chilli sin carne на испански означава чили без месо или това е вегетарианският вариант на известното мексиканско ястие Чили кон карне. Ако сте любители на пикантните вкусове и силните аромати, това алтернативно ястие ще ви хареса, особено след като разберете колко бързо и лесно се приготвя.


Необходими продукти:
1 глава лук
1 едър сладък картоф
400 г домати от консерва
400 г консервиран червен или черен боб в доматен сос
1 ч.л. риган
2 стръка пресен лук
5-6 стръка пресен магданоз или кориандър
1 малко люто чушле
сол, черен пипер и чили на вкус

Загряваме 2 с.л. олио в дълбок тиган и запържваме до златисто накълцания лук.

Добавяме чили на вкус.

Нарязваме обеления сладък картоф на дълги тънки парчета и ги добавяме в тигана.

Похлупваме тигана и оставяме да се задуши за 5 минутки, като разбъркваме от време на време, за да обърнем картофите от всички страни.

Добавяме доматите, боба и ригана и разбъркваме. Похлупваме отново с капака и оставяме да се задушава на умерен огън за 5-6 минутки.

Накрая нарязваме зеления лук, магданоза (или кориандър, който е по-типичен за мексиканската кухня) и лютото чушле (само по ваш избор, ако обичате по-лютите ястия) и ги добавяме в тигана.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

По желание може да сервирате с цедено кисело мляко, което ще тушира лютивината и сварен ориз за гарнитура.



Коментари

Популярни публикации