Хлебен пудинг с ягоди и банани

Ако сте пробвали предложението ми за солен хлебен пудинг, вече знаете колко е лесно да придадете нов живот на стария хляб. Запазете изсъхналия хляб и си пригответе вкусен десерт или закуска с пресни плодове. Аз използвах ягоди и банани, но вие можете да експериментирате с всичко, което ви е под ръка.


Необходими продукти:
1/2 изсъхнал хляб (може да събирате парчета или филийки от различни хлябове и да ги използвате заедно, стига да не са мухлясали)
4 яйца
400 мл прясно мляко
2 ч.ч. нарязани на тънки парченца ягоди
2 банана, нарязани на тънки парченца
6 с.л. кафява захар и още за поръсване
2 с.л. масло


Намазваме дъното и стените на тавичка с маслото.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Разбиваме яйцата със захарта и добавяме млякото.

Покриваме дъното с плътно подредени една до друга филийки хляб. Ако има празни места, нарежете хляба на по-малки парченца и ги запълнете.

Подреждаме шахматно един пласт ягоди и банани. Отгоре поставяме още един пласт хляб, след което добавяме останалите ягоди и банани.

Завършваме с последния пласт хляб, заливаме с яйчената смес и поръсваме със захар.

Печем за 25-30 минутки.

Коментари

Популярни публикации