Хлебен пудинг с ягоди и банани
Ако сте пробвали предложението ми за солен хлебен пудинг, вече знаете колко е лесно да придадете нов живот на стария хляб. Запазете изсъхналия хляб и си пригответе вкусен десерт или закуска с пресни плодове. Аз използвах ягоди и банани, но вие можете да експериментирате с всичко, което ви е под ръка.
Намазваме дъното и стените на тавичка с маслото.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме млякото.
Покриваме дъното с плътно подредени една до друга филийки хляб. Ако има празни места, нарежете хляба на по-малки парченца и ги запълнете.
Подреждаме шахматно един пласт ягоди и банани. Отгоре поставяме още един пласт хляб, след което добавяме останалите ягоди и банани.
Завършваме с последния пласт хляб, заливаме с яйчената смес и поръсваме със захар.
Печем за 25-30 минутки.
Необходими продукти:
1/2 изсъхнал хляб (може да събирате парчета или филийки от различни хлябове и да ги използвате заедно, стига да не са мухлясали)
4 яйца
400 мл прясно мляко
2 ч.ч. нарязани на тънки парченца ягоди
2 банана, нарязани на тънки парченца
6 с.л. кафява захар и още за поръсване
2 с.л. масло
Намазваме дъното и стените на тавичка с маслото.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме млякото.
Покриваме дъното с плътно подредени една до друга филийки хляб. Ако има празни места, нарежете хляба на по-малки парченца и ги запълнете.
Подреждаме шахматно един пласт ягоди и банани. Отгоре поставяме още един пласт хляб, след което добавяме останалите ягоди и банани.
Завършваме с последния пласт хляб, заливаме с яйчената смес и поръсваме със захар.
Печем за 25-30 минутки.
Коментари
Публикуване на коментар