Пюре от бял боб с магданоз и лимон
Това пюре от бял боб е чудесна гарнитура за печено месо. Така например аз го поднесох с наденички и свежа зелена салата. От друга страна може да го използвате като дип или за мазане върху филийки. Това, което го прави специално, са магданозът и лимонът, които му придават невероятна свежест и лек вкус. Пробвайте го, няма да съжалявате ;)
Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и запържваме нарязания на ситно зелен лук.
Когато лукът омекне, добавяме чесъна, смачкан с преса. Разбъркваме хубаво и добавяме боба, настърганата кора на лимона и сока от едната му половинка.
Намаляваме огъня и овкусяваме със солта. Готвим около 5 минутки, след което добавяме накълцания на ситно магданоз и черен пипер на вкус.
Намачкваме боба с преса за картофи. Целта не е да получим хомогенно пюре, а да оставим парченца боб и зелени подправки.
Накрая добавяме още 2 с.л. зехтин и още сол, ако има нужда.
Необходими продукти:
400 г сварен бял боб или боб от консерва
4 стръка пресен лук
1 лимон
1 скилидка чесън
6-7 стръка пресен магданоз
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и запържваме нарязания на ситно зелен лук.
Когато лукът омекне, добавяме чесъна, смачкан с преса. Разбъркваме хубаво и добавяме боба, настърганата кора на лимона и сока от едната му половинка.
Намаляваме огъня и овкусяваме със солта. Готвим около 5 минутки, след което добавяме накълцания на ситно магданоз и черен пипер на вкус.
Намачкваме боба с преса за картофи. Целта не е да получим хомогенно пюре, а да оставим парченца боб и зелени подправки.
Накрая добавяме още 2 с.л. зехтин и още сол, ако има нужда.
Коментари
Публикуване на коментар