Брауни с червено цвекло

Ако си падате по сочните сладкиши, това брауни с червено цвекло ще ви хареса. Именно тази на пръв поглед нестандартна съставка спомага за сочността и мекотата на класическия шоколадов десерт. Рецептата е лесна за изпълнение и е от онези сладкиши, след които ви идва да оберете всяка троха от чинията и да си оближете пръстите. Без капчица свян.


Необходими продукти:
1 малка глава червено цвекло или около 200 г настъргано на едро цвекло
200 г кафява захар
3 яйца
100 г брашно
240 г натурален шоколад или 3 шоколада Своге 65% какао
50 г какао
100 мл прясно мляко
30 г масло
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сода

На водна баня разтопяваме шоколадите.

Разбиваме с миксер захарта и яйцата. Когато разтопените шоколади се охладят леко, ги добавяме към яйчената смес, като бъркаме постоянно с шпатула.

Добавяме разтопеното масло и настърганото на едро ренде цвекло.

Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера, содата и какаото.

Добавяме сухите съставки към мокрите. Накрая добавяме млякото и след като объркаме хубаво съставките, наливаме сместа в покрита с хартия за печене тавичка с падащо дъно.

Печем в предварително загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за 40-45 минути.

Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади преди да го нарежем и поднесем.


Коментари

Популярни публикации