Шоколадови мъфини с парченца шоколад, орехи, лешници и стафиди
Когато имаме шоколад с лешници и стафиди в шкафа, какво можем да направим с него, освен да го изядем? Ами да си направим шоколадови мъфини, например. Идеята е да трансформираме един десерт в друг, да скрием сладостта на парченцата шоколад в пухкаво шоколадово тесто и да надграждаме какаовия вкус, добавяйки хрупкавост и различни вкусове във всяка хапка. Това са най-богатите мъфини, които някога сте опитвали - шоколад, стафиди, орехи и лешници на едно място.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
Добавяме маслото и киселото мляко и разбиваме хубаво.
Смесваме брашното, какаото и бакпулвера и ги добавяме към течните съставки. Когато получим еднородна смес, добавяме орехите и нарязания на парченца шоколад. Разбъркваме всичко със сладкарска шпатула.
Изсипваме по 2 с.л. от сместа в покрита с хартиени кошнички форма за мъфини. Печем 30-тина минутки.
Необходими продукти:
2 яйца
1/3 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. меко краво масло
1,5 ч.ч. брашно от лимец
3 с.л. какао
1 пакетче бакпулвер
1 шоколад със стафиди и лешници (аз използвам Milka)
3 с.л. накълцани орехи
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
Добавяме маслото и киселото мляко и разбиваме хубаво.
Смесваме брашното, какаото и бакпулвера и ги добавяме към течните съставки. Когато получим еднородна смес, добавяме орехите и нарязания на парченца шоколад. Разбъркваме всичко със сладкарска шпатула.
Изсипваме по 2 с.л. от сместа в покрита с хартиени кошнички форма за мъфини. Печем 30-тина минутки.
Коментари
Публикуване на коментар