Сладки с лешници, кокос и шоколад
Тези сладки са за онези сладки моменти, след които не чувстваме вина спрямо фигурата си и не се потим във фитнеса. Хапвам ги навсякъде - като десерт след вечеря, като бърза закуска сутрин с кафето или на разходка в парка с бебето. Приготвят се бързо, което ги прави перфектни за всяка заета домакиня. Защото, мили дами, времето е пари, но сладките удоволствия са безценни!
Смесваме брашното, лешниците, захарта и канелата. Добавяме маслото и омесваме тесто.
От тестото оформяме еднакви по големина топчета и ги подреждаме върху застлана с хартия за печене тавичка. Прибираме тавичката в хладилника за 20-тина минутки.
Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме сладките за 10-15 минутки.
Оставяме ги да се охладят, а междувременно разтопяваме на водна баня шоколада и 2 ч.л. кокосово масло. Поливаме всяка сладка с получената шоколадова смес, поръсваме с пчелен прашец* и ги подреждаме в чиния или поднос за сервиране, който прибираме в хладилника за 1 час.
*Вместо пчелен прашец можете да използвате кокосови стърготини или смлени лешници.
Необходими продукти:
150 г брашно от лимец
150 г смлени лешници
100 г кафява захар
1 ч.л. канела
100 мл кокосово масло
100 г натурален шоколад
1 ч.л. пчелен прашец
Смесваме брашното, лешниците, захарта и канелата. Добавяме маслото и омесваме тесто.
От тестото оформяме еднакви по големина топчета и ги подреждаме върху застлана с хартия за печене тавичка. Прибираме тавичката в хладилника за 20-тина минутки.
Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме сладките за 10-15 минутки.
Оставяме ги да се охладят, а междувременно разтопяваме на водна баня шоколада и 2 ч.л. кокосово масло. Поливаме всяка сладка с получената шоколадова смес, поръсваме с пчелен прашец* и ги подреждаме в чиния или поднос за сервиране, който прибираме в хладилника за 1 час.
*Вместо пчелен прашец можете да използвате кокосови стърготини или смлени лешници.
Коментари
Публикуване на коментар