Тиквена крем супа с куркума и копър
Преходът от лятото към есента не винаги е приятен, особено за всички от нас, които мразят лошото време. Предлагам ви обаче тази година да си създадем традиция да посрещаме есента с тенджера топла и много ароматна крем супа от тиква - символът на есента, поне за мен. Хем ще ни е топло, хем ще ни е вкусно, а цветът на супата ще ни напомня за парещото лятно слънце.
Освен това тази рецепта е супер лесна за изпълнение и отнема малко време - за всички заети домакини и млади майки ;)
Обелваме и нарязваме на дребни кубчета тиквата и картофите. Накълцваме лука и чесъна.
Поставяме ги в тенджера, наливаме вода, осоляваме и оставяме на котлона да заври.
Когато тиквата и картофите омекнат, добавяме останалите подправки.
Накрая пасираме и добавяме накълцания копър.
По желание може да поръсите с настъргано сирене или изпечени тиквени семки.
Освен това тази рецепта е супер лесна за изпълнение и отнема малко време - за всички заети домакини и млади майки ;)
Необходими продукти:
1/2 тиква цигулка
2 глави лук шалот (има по-мек вкус и аромат от белия и червения лук)
2 скилидки чесън
2 картофа
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. индийско къри
1/3 ч.л. индийско орехче
3-4 стръка копър
сол на вкус
Обелваме и нарязваме на дребни кубчета тиквата и картофите. Накълцваме лука и чесъна.
Поставяме ги в тенджера, наливаме вода, осоляваме и оставяме на котлона да заври.
Когато тиквата и картофите омекнат, добавяме останалите подправки.
Накрая пасираме и добавяме накълцания копър.
По желание може да поръсите с настъргано сирене или изпечени тиквени семки.
Коментари
Публикуване на коментар