Пуешко с моцарела, домати и риган

Пуешкото месо съдържа витамините В2, В6 и В12, както и минералите селен, желязо, цинк, магнезий и калий, а пуешките гърди имат по-малко мазнини и калории в сравнение с останалите видове месо, което ги прави чудесен избор, ако искате да се храните разнообразно и здравословно. За целта може да си приготвяте пуешко месо 1-2 пъти месечно, а ако нямате идея как да стартирате, ето едно предложение от мен.



Необходими продукти:
4 пуешки гърди
1 домат
125 г моцарела
1 ч.л. сушен риган
сол и черен пипер на вкус
зехтин за готвене

Като начало ще мариноваме гърдите със сол, черен пипер и зехтин. Оставяме ги в хладилник за минимум 1 час.

Загряваме 1 с.л. зехтин в тиган и запечатваме гърдите от всяка страна за не повече от 2 минутки.
Преместваме гърдичките в леко намазнена със зехтин тавичка.

Нарязваме моцарелата и домата на тънки резени. Подреждаме първо моцарелата върху месото, а след нея и доматите. Накрая поръсваме с риган и запичаме в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минутки.

Може да сервирате с гарнитура от свежа листна салата с домати, прясно настърган пармезан, зехтин и балсамов оцет.


Коментари

Популярни публикации