Черешово брауни
Ах, тези череши! Ядеш, ядеш и искаш още. Днес ви предлагам един великолепен десерт с много череши и какао - две от любимите ми съставки, що се касае до сладки изкушения.
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко, олиото и ароматната есенция.
Когато получим хубава еднородна смес, добавяме смесените предварително сухи съставки (брашното, какаото, бакпулвера и солта). Разбъркваме на по-ниска степен или на ръка.
Намазваме с масло дъното и стените на тавичка с падащо дъно. Изливаме сместа и подреждаме черешките отгоре.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30 минутки. Важно е тестото да остане леко влажно, т.е. когато забодем клечка за зъби, тя да излезе леко влажна, а не суха, както е при повечето кексове.
След като извадим тавата от фурната, я оставяме да изстине за 15-тина минутки преди да нарежем десерта.
Необходими продукти:
2 яйца
150 г кафява захар
250 мл кисело мляко
2 с.л. олио
2-3 капки есенция с аромат на кафе
200 г брашно
100 г какао на прах
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.ч. обезкостени череши
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко, олиото и ароматната есенция.
Когато получим хубава еднородна смес, добавяме смесените предварително сухи съставки (брашното, какаото, бакпулвера и солта). Разбъркваме на по-ниска степен или на ръка.
Намазваме с масло дъното и стените на тавичка с падащо дъно. Изливаме сместа и подреждаме черешките отгоре.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30 минутки. Важно е тестото да остане леко влажно, т.е. когато забодем клечка за зъби, тя да излезе леко влажна, а не суха, както е при повечето кексове.
След като извадим тавата от фурната, я оставяме да изстине за 15-тина минутки преди да нарежем десерта.
Коментари
Публикуване на коментар