Пълнозърнеста паста с аспержи и риба тон
За да се настроим на морска вълна, ви представям поредната средиземноморска рецепта, която се приготвя супер бързо и лесно. Нейното похапване ще ни загрее за бъдеща морска почивка на гръцкото, италианското, испанското или друго средиземноморско крайбрежие - кой, където си пожелае да събира тен и хубави емоции.
Сипваме вода в тенджерка, добавяме щипка сол, а когато заври, добавяме пастата.
Измиваме аспержите, отрязваме дебелата долна част на стеблата и ги нарязваме на парченца с дължина 2-3 пръста.
Варим пастата според инструкциите на опаковката. 2 минутки преди да я отстраним от котлона, добавяме аспержите, за да омекнат.
Отцеждаме водата от тенджерката, като запазваме малко от нея (1-2 с.л.). Прехвърляме пастата, аспержите и водата в купа и добавяме рибата тон, зехтина, нарязаните на четвъртинки чери доматчета, каперсите и пармезан. Разбъркваме хубаво и прехвърляме в чинии за сервиране. Поръсваме с още прясно настърган пармезан на вкус.
Необходими продукти:
2 ч.ч. пълнозърнеста паста
3 стръка аспержи
1 малка консерва риба тон
1 с.л. каперси
1 шепа жълти чери домати
3 с.л. прясно настърган пармезан
2 с.л. зехтин
сол на вкус
Сипваме вода в тенджерка, добавяме щипка сол, а когато заври, добавяме пастата.
Измиваме аспержите, отрязваме дебелата долна част на стеблата и ги нарязваме на парченца с дължина 2-3 пръста.
Варим пастата според инструкциите на опаковката. 2 минутки преди да я отстраним от котлона, добавяме аспержите, за да омекнат.
Отцеждаме водата от тенджерката, като запазваме малко от нея (1-2 с.л.). Прехвърляме пастата, аспержите и водата в купа и добавяме рибата тон, зехтина, нарязаните на четвъртинки чери доматчета, каперсите и пармезан. Разбъркваме хубаво и прехвърляме в чинии за сервиране. Поръсваме с още прясно настърган пармезан на вкус.
Коментари
Публикуване на коментар