Курабийки с плодово сладко

Хубаво е да имаме под ръка десерт, с който да изпием чаша чай или кафе, а още по-хубаво е той да е домашно приготвен. Като тези курабийки с плодово сладко, които можете да приготвите в свободното си време и да хапвате до 2-3 дни след това. Съхранявайте ги в затворена кутия и консумирайте всеки път с много удоволствие и чаша топла ароматна напитка.



Необходими продукти:
3 яйца
100 г захар
60 г масло на стайна температура 
40 мл олио
500 г брашно
200 мл кисело мляко
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
50 г плодово сладко с цели плодове по избор (сливи, смокини, боровинки или череши)

За намазване преди печене:
1 жълтък + 1 с.л. олио

В купа разбиваме хубаво яйцата и захарта. Може да го направите на ръка или с помощта на миксер.
Добавяме маслото и олиото и отново разбъркваме енергично, докато получим хомогенна смес.
Накрая добавяме и киселото мляко и бъркаме отново до получаване на хомогенна смес.

Пресяваме брашното и добавяме маята и солта. Постепенно докато бъркаме, добавяме брашното към мократа смес. Целта е да получим хубаво лепкаво тесто. Когато това стане, го преместваме на набрашнен плот и размесваме с ръце. Оставяме го в купа да втаса за 30-40 минути.

Размесваме отново тестото и го разделяме на 12 еднакви по големина топчета.
Разстиламе всяко топче по дължина и разпределяме по 2 ч.л. от сладкото. Навиваме тестото на руло, а рулото във формата на охлювче.

Намазваме тавичка за мъфини с олио и поръсваме формичките с малко брашно. Поставяме охлювчетата във формичките и ги намазваме със смесените жълтък и олио.
Печем за 30-тина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме изпечените курабийки да изстиват върху решетка.




 

Коментари

Популярни публикации