Италианска пролетна супа
Идеята за тази супа почерпих от дебелите кулинарни книги, но в своята същност тя е толкова проста и лесна за приготвяне, че ви стига само веднъж да я сготвите и можете да я наречете "моята елементарна пролетна супа". Ако искате да ѝ придадете още по-италиански привкус, добавете дребна паста или фиде вместо картофи и сервирайте с няколко лъжички песто.
Загряваме зехтина в тенджера и задушаваме накълцаните на ситно морков и лук.
Когато лукът стане прозрачен, добавяме накълцания чесън и мащерката.
След тях добавяме нарязаната на ситно целина, обелените и нарязани на кубчета картофки и сол на вкус.
Добавяме 3 ч.ч. гореща вода и оставяме да заври.
Когато картофите омекнат, добавяме граха. Оставяме да покъкри на умерен огън за 5-6 минутки, след което отстраняваме от котлона и оставяме да изстине леко преди да сервираме.
Ако сте почитатели на италианската кухня, ето още 3 лесни и бързи рецепти за традиционни ястия от Италия:
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
3 стръка целина
400 г пресни картофи
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.л. мащерка
сол на вкус
2 с.л. зехтин за готвене
Загряваме зехтина в тенджера и задушаваме накълцаните на ситно морков и лук.
Когато лукът стане прозрачен, добавяме накълцания чесън и мащерката.
След тях добавяме нарязаната на ситно целина, обелените и нарязани на кубчета картофки и сол на вкус.
Добавяме 3 ч.ч. гореща вода и оставяме да заври.
Когато картофите омекнат, добавяме граха. Оставяме да покъкри на умерен огън за 5-6 минутки, след което отстраняваме от котлона и оставяме да изстине леко преди да сервираме.
Ако сте почитатели на италианската кухня, ето още 3 лесни и бързи рецепти за традиционни ястия от Италия:
Коментари
Публикуване на коментар