Нудъли с грах и пресен чесън
Делничните вечери могат да бъдат не само супер лесни и бързи за приготвяне, но и супер интересни и вкусни. Много пъти съм ви доказвала това твърдение, но днес ще ви предложа рецепта за едни чудесни нудъли, чието приготовление изисква много малко съставки, но същевременно предлага много разнообразни и сочни вкусове. Така за кратко време ще имате топла, вкусна и удовлетворяваща вечеря.
Сложете вода в тенджерка на котлона. Когато водата заври, добавете нудълите и замразения грах. Варете според инструкциите на опаковката от нудълите.
В тиган загрейте 1 с.л. олио и чукнете двете яйца. Оставете ги да се сготвят на очи, като жълтъкът трябва да остане леко рохкав.
Когато нудълите се сварят, отцедете водата и добавете пастата от люто чушле, солта и 2 с.л. олио. Разбърквайте хубаво и прехвърлете в купички за сервиране.
Във всяка купичка поставете по 1 яйце и поръсете със сол и накълцания на ситно пресен чесън.
Необходими продукти за 2 порции:
400 г нудъли
1/2 ч.ч. замразен грах
1 стрък пресен чесън
1 ч.л. паста от люти чушки или 1/3 люто червено чушле
3 с.л. олио
2 яйца
сол на вкус
Сложете вода в тенджерка на котлона. Когато водата заври, добавете нудълите и замразения грах. Варете според инструкциите на опаковката от нудълите.
В тиган загрейте 1 с.л. олио и чукнете двете яйца. Оставете ги да се сготвят на очи, като жълтъкът трябва да остане леко рохкав.
Когато нудълите се сварят, отцедете водата и добавете пастата от люто чушле, солта и 2 с.л. олио. Разбърквайте хубаво и прехвърлете в купички за сервиране.
Във всяка купичка поставете по 1 яйце и поръсете със сол и накълцания на ситно пресен чесън.
Коментари
Публикуване на коментар