Сладкиш с дюлево сладко
Ако имате шкаф пълен с домашни плодови сладка, най-добрият начин за тяхното оползотворяване, поне според мен, е като ги включите в състава на сочни, ароматни и неустоими сладкиши. За днешния сладкиш съм избрала сладко от дюли, но вие можете да използвате сладко от праскови, кайсии или смокини.
Намазваме с маслото дъното и стените на кръгла тавичка за сладкиши. Поръсваме с 3 с.л. кафява захар, като се стараем да покрие както дъното, така и стените. Отгоре поставяме няколко супени лъжици от сладкото от дюли, колкото да покрие дъното.
С миксер разбиваме яйцата и останалата захар. Постепенно добавяме млякото, олиото и сладкото от дюли, като разбъркваме хубаво, за да получим хомогенна смес.
Пресяваме брашното с бакпулвера и ги добавяме в купата. Продължаваме да разбиваме с миксера на средна степен.
Изсипваме сместа в тавата и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.
Изваждаме тавата от фурната и оставяме да се изстуди за 10-15 минутки. Обръщаме сладкиша върху поставка за торти или широка чиния.
Необходими продукти:
2 яйца
6 с.л. кафява захар
3 с.л. масло
400 г сладко от дюли
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
Намазваме с маслото дъното и стените на кръгла тавичка за сладкиши. Поръсваме с 3 с.л. кафява захар, като се стараем да покрие както дъното, така и стените. Отгоре поставяме няколко супени лъжици от сладкото от дюли, колкото да покрие дъното.
С миксер разбиваме яйцата и останалата захар. Постепенно добавяме млякото, олиото и сладкото от дюли, като разбъркваме хубаво, за да получим хомогенна смес.
Пресяваме брашното с бакпулвера и ги добавяме в купата. Продължаваме да разбиваме с миксера на средна степен.
Изсипваме сместа в тавата и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.
Изваждаме тавата от фурната и оставяме да се изстуди за 10-15 минутки. Обръщаме сладкиша върху поставка за торти или широка чиния.
Коментари
Публикуване на коментар