Шоколадова бисквитена торта

Кой ли не обича бисквитена торта. Приготвя се лесно, без печене, а този вариант с шоколад ще се превърне в любимец на всички фенове на какаото.      



Необходими продукти за блата:
1 пакет бисквити Закуска
1 ч.ч. какао на прах
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. масло
4-5 капки ванилия

Необходими продукти за крема:
1 натурални шоколада
1/2 ч.ч. сметана
3 с.л. натрошени лешници

Смесваме захарта и какаото в тенджерка. Постепенно с разбъркване добавяме водата.
Поставяме тенджерката на умерен котлон и добавяме маслото, като разбъркваме постоянно, докато се разтопи хубаво и получим хомогенна смес.
Отстраняваме от котлона и добавяме ванилията. Оставяме да изстине за 5-минутки, като разбъркваме периодично.
Натрошаваме бисквитите в купа. Изливаме шоколадовата смес при бисквитите и разбъркваме хубаво. Преместваме сместа в тавичка с падащо дъно и разпределяме равномерно, като притискаме към дъното, така че да получим стегнат блат.
Прибираме в хладилника за 1-2 часа, за да стегне хубаво.

На водна баня разтапяме шоколада и добавяме сметаната. Когато получим хубава кремообразна смес, отстраняваме от котлона и оставяме да изстине за 3-4 минутки, като разбъркваме постоянно.
Изливаме крема върху блата и разпределяме равномерно по цялата повърхност.
Поръсваме по края с натрошените лешници.
Прибираме в хладилника за 1-2 часа преди да поднесем.





Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации