Пържени филийки със смокини и пармезан
Ако искате да изненадате любимия човек с една разкошна закуска в леглото, ви предлагам тези филийки с ванилов аромат, поднесени със смокиново сладко и прясно настърган пармезан. Смокините и пармезанът ще ви накарат да се почувствате все едно се събуждате в шикозен италиански хотел, а две чаши ароматно еспресо ще ви дадат енергия за романтични забавления след закуска.
Разбиваме хубаво яйцата. Добавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме хубаво.
Загряваме олиото в тиган на умерен котлон. Потапяме филийките в яйчената смес и ги пържим за 1-2 минутки от всяка страна.
Поставяме ги една върху друга, подреждаме няколко цели смокини отгоре, поръсваме с настъргания пармезан и поливаме със сладкия смокинов сос.
Необходими продукти:
4 филии хляб
3 яйца
100 мл прясно мляко
1 ванилова шушулка или няколко капки ванилова есенция
2 с.л. олио
сладко от смокини с цели плодове
настърган пармезан
Разбиваме хубаво яйцата. Добавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме хубаво.
Загряваме олиото в тиган на умерен котлон. Потапяме филийките в яйчената смес и ги пържим за 1-2 минутки от всяка страна.
Поставяме ги една върху друга, подреждаме няколко цели смокини отгоре, поръсваме с настъргания пармезан и поливаме със сладкия смокинов сос.
Коментари
Публикуване на коментар