Портокалови пържени филийки
Време е да помислим и за нов начин да поднесем една любима на мнозина закуска, а именно пържени филийки. Те са винаги добър избор за закуска, защото можем да използваме сухия хляб и ни трябват само яйца, освен това се приготвят супер лесно и бързо, сочни са и могат да се комбинират с много съставки - от сирене и лютеница, до мед и всякакво плодово сладко. Днес ще ви покажа един вариант, в който ще разнообразим формата на филийките и ще добавим един типичен сезонен аромат.
Разполовяваме портокала и изстискваме сока на едната половинка. Разбиваме яйцата и добавяме портокаловия сок. Разбъркваме хубаво сместа.
Загряваме олиото в тигана.
Нарязваме филийките по дължина, като може да отстраним коричките по желание. Потапяме всяко парче хляб от всички страни, така че яйчената смес да попие хубаво в хляба, но не и прекалено много, за да не се разпаднат.
Изпържваме филийките в олиото, като ги обръщаме за половин минутка от всяка страна.
Нарязваме останалата половина от портокала на парченца с форма по желание и гарнираме филийките. По желание може да поднесем с мед или сладко.
Необходими продукти:
4 филии хляб
2 яйца
1 портокал
2 с.л. олио
Разполовяваме портокала и изстискваме сока на едната половинка. Разбиваме яйцата и добавяме портокаловия сок. Разбъркваме хубаво сместа.
Загряваме олиото в тигана.
Нарязваме филийките по дължина, като може да отстраним коричките по желание. Потапяме всяко парче хляб от всички страни, така че яйчената смес да попие хубаво в хляба, но не и прекалено много, за да не се разпаднат.
Изпържваме филийките в олиото, като ги обръщаме за половин минутка от всяка страна.
Нарязваме останалата половина от портокала на парченца с форма по желание и гарнираме филийките. По желание може да поднесем с мед или сладко.
Коментари
Публикуване на коментар