Мраморни кексчета
Тези мраморни кексчета са най-симпатичните кексчета, които съм пекла някога. Представляват очарователна комбинация от чийзкейк и брауни и са перфектни за кафе или чай. Затова ви каня да си набавите необходимите продукти, да включите фурната да се загрява и да поканите приятелки на кафе и сладки изкушения.
Загряваме фурната на 180 градуса. Подреждаме хартиени кошнички за мъфини в тава за мъфини.
В голяма купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера, какаото и половината пудра захар. Разбъркваме съставките.
В отделна купа разбиваме едното яйце, добавяме млякото, олиото, маслото и 1/2 ч.л. ванилова есенция. Разбиваме хубаво съставките, изсипваме ги при сухите съставки и разбиваме на средна степен, докато получим хомогенна смес.
Постепенно добавяме с бъркане накълцания на малки парченца шоколад и орехите.
Сипваме по 1 с.л. от сместа във всяка кошничка.
В отделна купа разбиваме второто яйце, крема сиренето, 2-3 с.л. прясно мляко, останалата захар и 1/2 ч.л. ванилова есенция.
Сипваме по 1 ч.л. от бялата смес върху какаовата във всяка кошничка. С клечка за зъби ги смесваме леко, като правим спираловидни движения в кошничките и печем за 20-25 минутки.
Изваждаме кексчетата и ги постаяме върху решетка, за да изстинат.
Необходими продукти:
200 г пресято брашно
1 пакетче бакпулвер
50 г какао на прах
220 г пудра захар
230 мл прясно мляко
4 с.л. олио
2 яйца
55 г разтопено масло
1 ч.л. ванилова есенция
100 г натурален шоколад
150 г крема сирене
50 г накълцани на ситно орехи
Загряваме фурната на 180 градуса. Подреждаме хартиени кошнички за мъфини в тава за мъфини.
В голяма купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера, какаото и половината пудра захар. Разбъркваме съставките.
В отделна купа разбиваме едното яйце, добавяме млякото, олиото, маслото и 1/2 ч.л. ванилова есенция. Разбиваме хубаво съставките, изсипваме ги при сухите съставки и разбиваме на средна степен, докато получим хомогенна смес.
Постепенно добавяме с бъркане накълцания на малки парченца шоколад и орехите.
Сипваме по 1 с.л. от сместа във всяка кошничка.
В отделна купа разбиваме второто яйце, крема сиренето, 2-3 с.л. прясно мляко, останалата захар и 1/2 ч.л. ванилова есенция.
Сипваме по 1 ч.л. от бялата смес върху какаовата във всяка кошничка. С клечка за зъби ги смесваме леко, като правим спираловидни движения в кошничките и печем за 20-25 минутки.
Изваждаме кексчетата и ги постаяме върху решетка, за да изстинат.
Коментари
Публикуване на коментар