Миш-маш
От всички манджички, които можем да приготвим с яйца, сред които омлети, фритати, тортили и др, за мен няма по-вкусна от толкова лесния за приготвяне миш-маш. Това е универсална манджа, може да се хапва за закуска, обяд или вечеря, през лятото или зимата, с пресни или сушени подправки. Ето и моята рецепта за бърз миш-маш със сладки червени чушки и сиренце.
В купа разбираме яйцата и добавяме нарязаните червени чушки, пресния лук и натрошеното сиренце. Добавяме подправките и разбъркваме хубаво.
Загряваме мазнината в тиган на умерен котлон и изсипваме сместа. Бъркаме периодично, така че да се получат бъркани яйца.
Когато яйцата се сготвят, отстраняваме от котлона и поднасяме по желание с доматки и препечени филийки.
Необходими продукти за 2 порции:
4 яйца
2 ч.ч. нарязани печени червени чушки
2 ч.ч. натрошено бяло саламурено сирене
2 стръка пресен лук, нарязан на колелца
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. олио или зехтин за готвене
В купа разбираме яйцата и добавяме нарязаните червени чушки, пресния лук и натрошеното сиренце. Добавяме подправките и разбъркваме хубаво.
Загряваме мазнината в тиган на умерен котлон и изсипваме сместа. Бъркаме периодично, така че да се получат бъркани яйца.
Когато яйцата се сготвят, отстраняваме от котлона и поднасяме по желание с доматки и препечени филийки.
Коментари
Публикуване на коментар