"Натъпкани" картофи на фурна
Сигурно сте хапвали и приготвяли всякакви видове пълнени картофи, но днес ще ви покажа моята рецепта за едни богато "натъпкани" картофи с масло, сиренце и колбас. Това е чудесен вариант да разнообразим начина, по който приготвяме и поднасяме картофите за вечеря.
Обелваме и измиваме хубаво картофите.
Разрязваме ги внимателно от едната страна като акордеон. Пъхваме по едно тънко парче масло във всеки прорез и ги подреждаме в тава.
Печем за 20-30 минути на 200 градуса или докато картофките омекнат.
Изваждаме ги от фурната, поливаме всеки картоф с малко зехтин и пъхваме в прорезите по едно тънко парче сирене (аз използвах пекорино, но можете да пробвате с гауда, чедър, пармезан или кашкавал) и по едно парче тънко нарязан колбас по желание (шунка, салам или луканка).
Връщаме картофите във фурната и печем за още 10-тина минутки, колкото сиренето да се разтопи, а колбасът да освободи своите аромати.
Поднасяме картофките поръсени с магданоз и поляти с малко барбекю сос или пикантен кетчуп.
Необходими продукти:
4 картофа
50 г масло
100 г твърдо сирене или кашкавал
100 г колбас по желание (шунка или салам)
2 с.л. зехтин
4 с.л. накълцан пресен магданоз
кетчуп или барбекю сос за поднасяне
Обелваме и измиваме хубаво картофите.
Разрязваме ги внимателно от едната страна като акордеон. Пъхваме по едно тънко парче масло във всеки прорез и ги подреждаме в тава.
Печем за 20-30 минути на 200 градуса или докато картофките омекнат.
Изваждаме ги от фурната, поливаме всеки картоф с малко зехтин и пъхваме в прорезите по едно тънко парче сирене (аз използвах пекорино, но можете да пробвате с гауда, чедър, пармезан или кашкавал) и по едно парче тънко нарязан колбас по желание (шунка, салам или луканка).
Връщаме картофите във фурната и печем за още 10-тина минутки, колкото сиренето да се разтопи, а колбасът да освободи своите аромати.
Поднасяме картофките поръсени с магданоз и поляти с малко барбекю сос или пикантен кетчуп.
Коментари
Публикуване на коментар