Спестовна паста на фурна

Намират ли ви се в шкафовете пакети с малко останала паста - 2-3 кори за лазаня, шепа фузили или друга дребна паста, една порция спагети или няколко тръбички канелони, които няма да стигнат за цяла тава? Не се налага да ги хвърляте или да купувате нови пакети, за да ги оползотворите. Сега ще ви покажа една рецепта, с която ще използваме всички остатъци и ще се нахраним доволно.


Необходими продукти:
2 ч.ч. паста (може да е или само един вид, или смес от остатъчното съдържание на пакетите в шкафа ви)
600 мл домати от буркан, консерва или пресни домати
1/2 ч.ч. черни маслини
2 стръка пресен лук
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 ч.ч. настъргано сирене Чедър
шепа накълцан магданоз 
1 ч.л. кафява захар
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. сух босилек 
черен пипер на вкус 

Изсипваме доматите в тиган и го загряваме на котлона. Когато започне да кипи, добавяме захарта, сухите подправки, разполовените и обезкостени маслини и черния пипер. Аз не добавих сол, тъй като маслините бяха доста солени, но ако вашите не са, добавете сол по ваш вкус. 
След като сосът се посгъсти, добавяме накълцания лук и пресния босилек. 
В средно голяма тавичка изсипваме пастата. Ако използвате различни видове паста, натрошете по-едрата, за да се свари едновременно с по-дребната. 
Изсипваме доматения сос върху пастата и разбъркваме хубаво. 
Поръсваме с кашкавала и сиренето Чедър и печем на 180 градуса за 30-тина минутки.




Коментари

Популярни публикации