Супа със спанак и нахут, поднесена с чеснови брускети
Когато приготвяме набързо семпла вечеря през делничните дни, е достатъчно да добавим едни ароматни домашно приготвени брускети, за да я превърнем в едно по-специално преживяване.
Нарязваме лука и чесъна на ситно. Измиваме хубаво спанака и го нарязваме на едро.
Задушаваме лука в тенджерка. Когато омекне, добавяме чесъна и спанака. Осоляваме и задушаваме под капак за 3-4 минутки.
Добавяме подправките и гореща вода и разбъркваме хубаво. Оставяме да къкри на умерен огън за 10-тина минутки.
Добавяме отцедения нахут и оставяме да къкри за още 5 минутки.
Междувременно смесваме настърганите кашкавал, пармезан, чесън и подправките. Поръсваме обилно върху филийките и ги запичаме под горен реотан за 10-тина минутки.
Поднасяме топлата супичка с 2 брускети на порция.
Необходими продукти за супата:
400 г спанак
400 г сварен нахут
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Необходими продукти за чесновите брускети:
4 филийки пълнозърнест хляб
1 скилидка чесън
4 с.л. настърган кашкавал
4 с.л. настърган пармезан
1 ч.л. микс от риган, босилек и чубрица
Нарязваме лука и чесъна на ситно. Измиваме хубаво спанака и го нарязваме на едро.
Задушаваме лука в тенджерка. Когато омекне, добавяме чесъна и спанака. Осоляваме и задушаваме под капак за 3-4 минутки.
Добавяме подправките и гореща вода и разбъркваме хубаво. Оставяме да къкри на умерен огън за 10-тина минутки.
Добавяме отцедения нахут и оставяме да къкри за още 5 минутки.
Междувременно смесваме настърганите кашкавал, пармезан, чесън и подправките. Поръсваме обилно върху филийките и ги запичаме под горен реотан за 10-тина минутки.
Поднасяме топлата супичка с 2 брускети на порция.
Коментари
Публикуване на коментар