Пастет от пушена пъстърва с хрупкава зелена ябълка
Този пастет е удивително свеж и вкусен и е подходящ, както за предястие на вечеря, така и за хапване на закуска с топла препечена филийка. Хрупкавата ябълка придава допълнителна свежест и го прави невероятно лек.
В купа накъсваме на ситно пъстървата. Добавяме крема сиренето и хряна.
Настъргваме обелената ябълка и я заливаме с лимоновия сок. Добавяме ги в купата при останалите съставки.
Добавяме зехтина, накълцания копър и прясно смления черен пипер и разбъркваме всичко хубаво.
Поднасяме с препечени филийки и изстудено бяло вино.
Необходими продукти:
120 г пушена пъстърва
250 г крема сирене
1 зелена ябълка
1 ч.л. хрян
1 лимон
1 ч.л. зехтин
2 с.л. накълцан пресен копър
черен пипер на вкус
В купа накъсваме на ситно пъстървата. Добавяме крема сиренето и хряна.
Настъргваме обелената ябълка и я заливаме с лимоновия сок. Добавяме ги в купата при останалите съставки.
Добавяме зехтина, накълцания копър и прясно смления черен пипер и разбъркваме всичко хубаво.
Поднасяме с препечени филийки и изстудено бяло вино.
Коментари
Публикуване на коментар