Плодови бутерки
Ако искате да изненадате близките си с нещо наистина разкошно, пробвайте тези супер лесни за приготвяне плодови бутерки. Трябват ви само 4 продукта, а ако имате в шкафа домашен компот от Баба или собствено производство, ще можете да го оползотворите по един чудесен начин
Изваждаме бутер тестото предварително от хладилника и го оставяме да придобие стайна температура.
Отцеждаме хубаво плодовете от сока и ги нарязваме на тънки полумесеци.
Разрязваме бутер тестото на половинки и го разточваме леко върху набрашнена повърхност.
Нарязваме тестото на еднакви по големина правоъгълни парчета.
Намазваме всяко парче с масло и подреждаме парченцата плод на два реда.
Печем в предварително загрята на 240 градуса за 5 минутки, докато крайчетата на бутер тестото се надигнат. Намаляваме печката на 180 градуса и оставяме да се доопече, докато крайчетата покафенеят.
Изваждаме бутерките и ги поставяме върху решетка, за да изстинат.
Поръсваме ги с пудра захар и сервираме с топка сметанов сладолед по желание.
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
3 с.л. меко масло
1 компот от сини сливи
1 компот от праскови
4 с.л. пудра захар
Изваждаме бутер тестото предварително от хладилника и го оставяме да придобие стайна температура.
Отцеждаме хубаво плодовете от сока и ги нарязваме на тънки полумесеци.
Разрязваме бутер тестото на половинки и го разточваме леко върху набрашнена повърхност.
Нарязваме тестото на еднакви по големина правоъгълни парчета.
Намазваме всяко парче с масло и подреждаме парченцата плод на два реда.
Печем в предварително загрята на 240 градуса за 5 минутки, докато крайчетата на бутер тестото се надигнат. Намаляваме печката на 180 градуса и оставяме да се доопече, докато крайчетата покафенеят.
Изваждаме бутерките и ги поставяме върху решетка, за да изстинат.
Поръсваме ги с пудра захар и сервираме с топка сметанов сладолед по желание.
Коментари
Публикуване на коментар