Баничка с чубричка
Ах, как обичам да хапвам топла баничка за закуска. Особено в неделя сутрин, когато не бързам за никъде и мога да се наслаждавам на сочната плънка и хрупкавите крайчета на домашно приготвената баница с яйца и сирене. Ако като мен добавите към традиционната плънка и чубричка, ще се възхитите колко по-вкусна може да стане.
Разбиваме 4 яйца и добавяме по-голяма част от олиото, натрошеното сирене, чубрицата и черния пипер. Разстиламе корите. Сипваме по 2-3 с.л. от сместа върху цялата кора и навива наведнъж по 2 кори заедно. Завиваме полученото руло в намазнена тавичка и повтаряме процедурата, докато не ни свършат корите и сместа.
В купичката от сместа разбиваме 5-тото яйце и останалото олио и намазваме обилно баницата отгоре. Поръсваме със сусама и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато баничката се зачерви.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
5 яйца
1 ч.ч. натрошено краве сирене
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. чубрица
черен пипер на вкус
1 с.л. сусам
Разбиваме 4 яйца и добавяме по-голяма част от олиото, натрошеното сирене, чубрицата и черния пипер. Разстиламе корите. Сипваме по 2-3 с.л. от сместа върху цялата кора и навива наведнъж по 2 кори заедно. Завиваме полученото руло в намазнена тавичка и повтаряме процедурата, докато не ни свършат корите и сместа.
В купичката от сместа разбиваме 5-тото яйце и останалото олио и намазваме обилно баницата отгоре. Поръсваме със сусама и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато баничката се зачерви.
Коментари
Публикуване на коментар