Свинско с червено вино в пергамент
Днес ще сготвим ароматно свинско месце с червено вино в пергамент - много лесен начин да го приготвим без излишна мазнина. Ще използваме чубрица и пушен червен пипер за още повече аромат.
Нарязваме лука на ситно, а чушката и месото на кубчета. Смесваме ги в купа, добавяме червения пипер и чубрицата и разбъркваме хубаво с ръце.
Добавяме виното, разбъркваме отново и покриваме с фолио. Оставяме месото да се маринова за 1-2 часа.
Изливаме част от виното, добавяме 2 с.л. олио и сол. Разбъркваме хубаво и разпределяме върху хартия за печене, която предварително сме накъсали на 2 квадратни парчета. Сгъваме внимателно всяко парче, така все едно сгъваме шоколад. Поставяме в тава за печене с прегънатата част надолу.
Сипваме 1 пръст топла вода и 1 с.л. олио. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
Поставяме всяко пакетче в чиния и правим диагонален разрез с остър нож. Разтваряме пакета, оставяйки ароматът да се разнесе апетитно и неустоимо.
Необходими продукти:
600 г обезкостен свински бут или свински врат
1 глава лук
1 червена чушка
1 ч.ч. червено вино
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
сол
3 с.л. олио
Нарязваме лука на ситно, а чушката и месото на кубчета. Смесваме ги в купа, добавяме червения пипер и чубрицата и разбъркваме хубаво с ръце.
Добавяме виното, разбъркваме отново и покриваме с фолио. Оставяме месото да се маринова за 1-2 часа.
Изливаме част от виното, добавяме 2 с.л. олио и сол. Разбъркваме хубаво и разпределяме върху хартия за печене, която предварително сме накъсали на 2 квадратни парчета. Сгъваме внимателно всяко парче, така все едно сгъваме шоколад. Поставяме в тава за печене с прегънатата част надолу.
Сипваме 1 пръст топла вода и 1 с.л. олио. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
Поставяме всяко пакетче в чиния и правим диагонален разрез с остър нож. Разтваряме пакета, оставяйки ароматът да се разнесе апетитно и неустоимо.
Коментари
Публикуване на коментар