Кокосови бисквитки с шоколадова глазура

Другото име, което измислих за тези бисквитки и което ще се хареса много повече на децата, е "коко чоко". Приготвят се много лесно и са чудесни за кафе, чай или горещо какао. Друго тяхно предимство е липсата на продукти с животински произход, така че са перфектни, ако спазвате постите.



Необходими продукти:
500 г брашно
1 с.л. ленено семе
3 с.л. вода
200 мл кокосов крем
150 г захар
200 г натурален шоколад

Смесваме лененото семе с водата и оставяме за 10-тина минутки, докато леко набъбне. 
Пресяваме брашното в купа и го смесваме с 2/3 от кокосовия крем. Бъркаме с ръце, докато получим трохи.
Разбиваме водата, лененото семе и останалия кокосов крем в блендер. Добавяме захарта и отново разбиваме. 
Добавяме сместа към трохите и размесваме с ръце, докато получим твърдо тесто. 

Разделяме тестото на две равни части. Разточваме с ръце всяка половинка, докато получим салам. С нож разрязваме на филийки с дебелина около 1,5 см.
Подреждаме филийките в покрита с хартия за печене тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.

Изваждаме бисквитките от тавата и ги поставяме върху решетка, за да изстинат. 
Разтапяме шоколада на водна баня. Изливаме го в малка дълбока чашка и потапяме всяка бисквитка до половината. Подреждаме отново върху решетката, за се стегне шоколадът. 



  

Коментари

Популярни публикации