Паста с броколи и чери домати
Пастата е ястие, което можете да сготвите буквално за по-малко от 15 минутки и с по-малко от 5 продукта, но да поднесете като 5-звездно ястие. Сега ще споделя с вас една рецепта, която спестява време и средства, но не и вкусни емоции.
Измиваме и разделяме цветчетата броколи. Измиваме и нарязваме чери доматките на половинки. Обелваме и нарязваме чесъна.
В кипяща вода поставяме пастата и варим за 2-3 минутки. Добавяме цветчетата броколи и продължаваме варенето за още 2-3 минутки.
Междувременно загряваме зехтина в тиган и запържваме чесъна. Добавяме ригана и солта и разбъркваме хубаво. Добавяме чери доматките и черния пипер.
Отцеждаме пастата, като запазваме 1 ч.ч. от водата.
Изсипваме пастата и броколито в тигана и разбъркваме леко. Добавяме и запазената вода.
Оставяме да покъкри на слаб огън за 5 минутки, като разбъркваме периодично.
Сервираме с прясно настърган пармезан.
Необходими продукти:
300 г дребна паста (аз използвах орекиете)
1 глава броколи
2 шепи чери домати
2 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Измиваме и разделяме цветчетата броколи. Измиваме и нарязваме чери доматките на половинки. Обелваме и нарязваме чесъна.
В кипяща вода поставяме пастата и варим за 2-3 минутки. Добавяме цветчетата броколи и продължаваме варенето за още 2-3 минутки.
Междувременно загряваме зехтина в тиган и запържваме чесъна. Добавяме ригана и солта и разбъркваме хубаво. Добавяме чери доматките и черния пипер.
Отцеждаме пастата, като запазваме 1 ч.ч. от водата.
Изсипваме пастата и броколито в тигана и разбъркваме леко. Добавяме и запазената вода.
Оставяме да покъкри на слаб огън за 5 минутки, като разбъркваме периодично.
Сервираме с прясно настърган пармезан.
Коментари
Публикуване на коментар