Пълнени доматчета с амарант и пресен лук

Амарантът представлява зърнена храна, подобна на киноата. В него има много калций, желязо и магнезий и това го прави чудесен продукт за здравословна вечеря. Точно такава ще си спретнем с няколко домата, пресен лук и босилек.



Необходими продукти:
2 едри домата
1 ч.ч. амарант
1 стрък пресен лук
3-4 листенца босилек
1 с.л. зехтин
2 с.л. прясно настъргано сирене/кашкавал   

Сваряваме амаранта във вода за 20-тина минутки. Отцеждаме го и го разбъркваме с 1 с.л. зехтин.
Нарязваме пресния лук и босилека на ситно и ги добавяме към амаранта.
Разрязваме доматите на половинки и отстраняваме сочната вътрешност. Подреждаме ги в тавичка.
Пълним всяка половинка с амарант и ги запичаме за 10-15 минутки.
Поръсваме отгоре с настъргано сирене/кашкавал.


Коментари

Популярни публикации