Фузили с домати, броколи и моцарела
Когато нямам идея какво да сготвя за вечеря, винаги се доверявам на италианското чудо - паста. Съветвам ви винаги да държите в шкафа минимум 1 пакет с паста - спагети, фузили, фарфале, макарони, лазаня или канелони - приготвят се бързо и можете да ги комбинирате с голямо разнообразие от сосове. И тъй като доматеният сос е класика, в тази рецепта залагам именно на него като основа за моите фузили с домати, броколи и моцарела.
Нарязваме лука на тънки полумесеци и го запържваме в сгорещения зехтин за 2-3 минутки.
Добавяме накълцания чесън и подправките.
Пасираме доматите и ги добавяме в тигана. Поръсваме със захарта и сол на вкус.
Нарязваме стръка броколи на малки букетчета и ги добавяме в къкрещия на котлона доматен сос.
Междувременно слагаме фузилите да се варят според инструкциите на пакета. Аз използвах пълнозърнести фузили, които се сваряват за 9-10 минути. Минута преди да се сварят фузилите, ги отстраняваме от котлона, изхвърляме 3/4 от водата и ги добавяме с останалата вода в тигана.
Накъсваме моцарелата върху пастата и я оставяме да покъкри за 3 минутки на умерен огън, докато водата се поизпари.
Необходими продукти:
4 ч.ч фузили (аз използвах пълнозърнести)
4 сочни домата
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък броколи
1 с.л. микс от подправки - розмарин, босилек, риган, мащерка
180 г моцарела
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин за готвене
сол на вкус
Нарязваме лука на тънки полумесеци и го запържваме в сгорещения зехтин за 2-3 минутки.
Добавяме накълцания чесън и подправките.
Пасираме доматите и ги добавяме в тигана. Поръсваме със захарта и сол на вкус.
Нарязваме стръка броколи на малки букетчета и ги добавяме в къкрещия на котлона доматен сос.
Междувременно слагаме фузилите да се варят според инструкциите на пакета. Аз използвах пълнозърнести фузили, които се сваряват за 9-10 минути. Минута преди да се сварят фузилите, ги отстраняваме от котлона, изхвърляме 3/4 от водата и ги добавяме с останалата вода в тигана.
Накъсваме моцарелата върху пастата и я оставяме да покъкри за 3 минутки на умерен огън, докато водата се поизпари.
Коментари
Публикуване на коментар