Картофена салата с пиперки и горчица
Студеното време може да намали броя и разнообразието от свежи зеленчуци, но не и желанието да хапваме разнообразни салати всеки ден. Днес ще споделя с вас моята интерпретация на класическата картофена салата, в която ще добавим сладки червени чушки и апетитна мека горчица.
Сваряваме картофите във вода. Обелваме ги и ги нарязваме на парчета.
Измиваме и почистваме чушките от дръжките и семките. Поставяме ги върху покрита с хартия за печене тава. Изпичаме ги във фурна за 15-20 минути, като ги обръщаме по средата на печенето. Изваждаме ги и ги поставяме в тенджерка с похлупак за 20-тина минутки. Когато изстинат, ги обелваме и нарязваме на средно големи парчета.
Поставяме картофите и чушките в купа. Осоляваме ги и разбъркваме хубаво.
Нарязваме лука на тънки полумесеци и добавяме в купата, разбърквайки отново.
Добавяме горчицата, зехтина и балсамовия оцет и разбъркваме. Накрая поръсваме с нарязани листенца босилек.
Необходими продукти:
4-5 едри картофа
4 червени чушки
1 глава лук
2 с.л. мека горчица
1 с.л. балсамов оцет
3 с.л. зехтин
4-5 листенца пресен босилек
сол на вкус
Сваряваме картофите във вода. Обелваме ги и ги нарязваме на парчета.
Измиваме и почистваме чушките от дръжките и семките. Поставяме ги върху покрита с хартия за печене тава. Изпичаме ги във фурна за 15-20 минути, като ги обръщаме по средата на печенето. Изваждаме ги и ги поставяме в тенджерка с похлупак за 20-тина минутки. Когато изстинат, ги обелваме и нарязваме на средно големи парчета.
Поставяме картофите и чушките в купа. Осоляваме ги и разбъркваме хубаво.
Нарязваме лука на тънки полумесеци и добавяме в купата, разбърквайки отново.
Добавяме горчицата, зехтина и балсамовия оцет и разбъркваме. Накрая поръсваме с нарязани листенца босилек.
Коментари
Публикуване на коментар