Пълнени сладки картофи със сос от горчица и синьо сирене
Сладките картофи са чудесни за гарнитура, но могат да бъдат и превъзходно решение за леко основно ястие. Сосът, с който ще ги напълним, контрастира с мекия им сладникав вкус, а свежите зелени подправки придават много настроение.
Измиваме картофите и ги разрязваме на 2 половини по дължина. Намазваме всяка половина със зехтин и я увиваме във фолио за печене. Печем във фурната за 30-тина минути (или докато омекнат) на 200 градуса.
Междувременно натрошаваме двата вида сирене и ги смесваме с горчицата, лимоновия сок и водата.
Нарязваме на ситно пресния лук и магданоза.
Когато сладките картофи омекнат, ги изваждаме от фолиото и поставяме в тава. С виличка издълбаваме малка част от вътрешността и ги пълним с приготвената смес.
Поръсваме отгоре с магданоза и пресния лук и запичаме картофите за 15-тина минутки на 180 градуса.
Необходими продукти:
2 сладки картофа
50 г синьо сирене
50 г бяло сирене
2 с.л. мека горчица
2 с.л. вода
1/2 лимон
2 стръка пресен лук
5-6 стръка магданоз
2 с.л. зехтин
Измиваме картофите и ги разрязваме на 2 половини по дължина. Намазваме всяка половина със зехтин и я увиваме във фолио за печене. Печем във фурната за 30-тина минути (или докато омекнат) на 200 градуса.
Междувременно натрошаваме двата вида сирене и ги смесваме с горчицата, лимоновия сок и водата.
Нарязваме на ситно пресния лук и магданоза.
Когато сладките картофи омекнат, ги изваждаме от фолиото и поставяме в тава. С виличка издълбаваме малка част от вътрешността и ги пълним с приготвената смес.
Поръсваме отгоре с магданоза и пресния лук и запичаме картофите за 15-тина минутки на 180 градуса.
Коментари
Публикуване на коментар