Канелони кон карне
Канелони кон карне или канелони с месо (исп. con carne) е интересна фюжън рецепта, в която ще смесим италианска паста с няколко много типични за Латинска Америка съставки - месо, домати, люти чушлета, царевица и червен боб.
Нарязваме лука и чушките на ситно и ги запържваме в сгорещено олио в дълбок тиган.
Когато омекнат, добавяме каймата, като разбъркваме постоянно, за да я надробим хубаво. Овкусяваме с подправките и добавяме доматите, захарта и 1 ч.ч. вода. Разбъркваме хубаво и оставяме да къкри на умерен огън около 5-6 минутки.
Добавяме царевицата и боба и разбъркваме отново. Оставяме настрани да изстине за 10-тина минутки.
Напълваме хубаво канелоните и ги подреждаме в тавичка. Заливаме ги с останалата част от сместа и добавяме вода, така че да покрие хубаво пастата. Поръсваме с нарязания на ситно пресен лук и настъргания кашкавал.
Печем 20-тина минутки в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сервираме със свежа салата от нарязани на дребно домати, авокадо, пресен лук и магданоз.
Необходими продукти:
Канелони
400 г кайма смес
1 глава лук
2 червени чушки
600 г домати
400 г микс от царевица и червен боб от консерва
1 ч.л. кимион
1 ч.л. кафява захар
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. лют червен пипер
2 стръка пресен лук
150 г настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука и чушките на ситно и ги запържваме в сгорещено олио в дълбок тиган.
Когато омекнат, добавяме каймата, като разбъркваме постоянно, за да я надробим хубаво. Овкусяваме с подправките и добавяме доматите, захарта и 1 ч.ч. вода. Разбъркваме хубаво и оставяме да къкри на умерен огън около 5-6 минутки.
Добавяме царевицата и боба и разбъркваме отново. Оставяме настрани да изстине за 10-тина минутки.
Напълваме хубаво канелоните и ги подреждаме в тавичка. Заливаме ги с останалата част от сместа и добавяме вода, така че да покрие хубаво пастата. Поръсваме с нарязания на ситно пресен лук и настъргания кашкавал.
Печем 20-тина минутки в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сервираме със свежа салата от нарязани на дребно домати, авокадо, пресен лук и магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар