Банички с 3 вида сирена, розмарин и хрупкава коричка
Дори самата дума "баничка" събужда апетита, а ароматът на току що изпечени банички със сирене може да накара и най-сития човек да посегне към тавата. Предлагам ви една идея за бързи и изключително вкусни банички, които можете да приготвите за закуска, обяд, следобедна закуска... та дори и за вечеря.
В купа разбиваме яйцата и добавяме зехтина, розмарина, натрошеното бяло саламурено сирене и настърганите кашкавал и 2/3 чедър.
Взимаме по 2 кори и разпределяме по 2 с.л. от сместа в единия край. Навиваме корите по дължина на лентички с дебелина 3 пръста. Сгъваме лентата на 3, така че да получим правоъгълник. Повтаряме с още 4-6 двойки кори, докато сместа за пълнене свърши.
Подреждаме получените банички в покрита с хартия за печене тава. Намазваме ги обилно отгоре с разтопеното масло и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минутки.
Изваждаме тавата и поръсваме баничките с останалото сирене чедър. Връщаме във фурната и оставаме да се пекат за още 5 минутки.
Необходими продукти:
1/2 пакет кори за баница
4 яйца
80 г бяло саламурено сирене
80 г кашкавал
80 г сирене чедър
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен розмарин
2 с.л. масло за намазване
В купа разбиваме яйцата и добавяме зехтина, розмарина, натрошеното бяло саламурено сирене и настърганите кашкавал и 2/3 чедър.
Взимаме по 2 кори и разпределяме по 2 с.л. от сместа в единия край. Навиваме корите по дължина на лентички с дебелина 3 пръста. Сгъваме лентата на 3, така че да получим правоъгълник. Повтаряме с още 4-6 двойки кори, докато сместа за пълнене свърши.
Подреждаме получените банички в покрита с хартия за печене тава. Намазваме ги обилно отгоре с разтопеното масло и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минутки.
Изваждаме тавата и поръсваме баничките с останалото сирене чедър. Връщаме във фурната и оставаме да се пекат за още 5 минутки.
Коментари
Публикуване на коментар