Меденки с шоколадова глазура
Като малка много обичах меденки, но не се бях сещала да пробвам да си ги приготвя у дома, докато не намерих рецепта за тези сладки в една френска кулинарна книга. Оказа се доста лесно, затова няма да се бавя да ви споделя как да си ги приготвите и вие в домашни условия.
Разбиваме хубаво захарта, меда и маслото. Добавяме белтъците и разбъркваме хубаво. Пресяваме брашното, добавяме щипка сол и бъркаме, докато получим гъста смес.
Застиламе широка тава с хартия за печене и разпределяме по 1 с.л. от сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути или докато меденките покафенеят.
Изваждаме ги от фурната и ги поставяме на решетка, за да изстинат.
Разтапяме шоколада на водна баня. Потапяме всяка меденка до половината в шоколада и я връщаме върху решетката, за да се стегне шоколадът.
Необходими продукти:
200 г брашно
2 белтъка
4 с.л. кафява захар
4 с.л. мед
4 с.л. масло
щипка захар
100 г натурален шоколад
Разбиваме хубаво захарта, меда и маслото. Добавяме белтъците и разбъркваме хубаво. Пресяваме брашното, добавяме щипка сол и бъркаме, докато получим гъста смес.
Застиламе широка тава с хартия за печене и разпределяме по 1 с.л. от сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути или докато меденките покафенеят.
Изваждаме ги от фурната и ги поставяме на решетка, за да изстинат.
Разтапяме шоколада на водна баня. Потапяме всяка меденка до половината в шоколада и я връщаме върху решетката, за да се стегне шоколадът.
Коментари
Публикуване на коментар