Баница с тиквички и сирене
В момента на пазара можете да намерите чудесни тиквички, които да превърнете в ключова съставка на мусака, да напълните с кайма и ориз, да изпържите или изпечете на грил, а защо не и да приготвите една хрупкава и сочна баница. Ето какво ви е необходимо за последното предложение:
Измиваме тиквичките и ги настъргваме на ренде. Посоляваме ги и ги оставяме за 30-40 минути, докато се отдели водата.
Отцеждаме ги хубаво и ги запържваме в малко зехтин на тиган за 10 минутки, докато се отдели останалата вода.
Разбиваме яйцата в голяма купа и добавяме натрошеното сирене. Сипваме млякото и разбъркваме хубаво.
Добавяме тиквичките и накълцания пресен копър. Разбъркваме хубаво всички съставки.
В тавичка сипваме малко зехтин и масло и разнасяме хубаво по дъното и стените.
Поставяме 3 кори и слагаме 3-4 с.л. от сместа. Разнасяме хубаво и разпръскваме няколко малки парченца масло.
Покриваме с 2 кори и повтаряме процедурата с плънката и маслото.
Накрая трябва да ни останат 2 кори, с които покриваме баницата. Поливаме ги с тънка струйка зехтин и няколко парченца масло.
Поръсваме със сусама и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Когато баницата е готова, я изваждаме от фурната и я покриваме с кърпа за 15-20 минути.
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 кг тиквички
150 г бяло саламурено сирене
2 яйца
100 мл прясно мляко
1 връзка пресен копър
60 г масло
2 с.л. зехтин
1 с.л. бял и черен сусам
Измиваме тиквичките и ги настъргваме на ренде. Посоляваме ги и ги оставяме за 30-40 минути, докато се отдели водата.
Отцеждаме ги хубаво и ги запържваме в малко зехтин на тиган за 10 минутки, докато се отдели останалата вода.
Разбиваме яйцата в голяма купа и добавяме натрошеното сирене. Сипваме млякото и разбъркваме хубаво.
Добавяме тиквичките и накълцания пресен копър. Разбъркваме хубаво всички съставки.
В тавичка сипваме малко зехтин и масло и разнасяме хубаво по дъното и стените.
Поставяме 3 кори и слагаме 3-4 с.л. от сместа. Разнасяме хубаво и разпръскваме няколко малки парченца масло.
Покриваме с 2 кори и повтаряме процедурата с плънката и маслото.
Накрая трябва да ни останат 2 кори, с които покриваме баницата. Поливаме ги с тънка струйка зехтин и няколко парченца масло.
Поръсваме със сусама и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Когато баницата е готова, я изваждаме от фурната и я покриваме с кърпа за 15-20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар