Печени круши с канела, мед и кисело мляко

Ябълки, круши, грозде, смокини - плодовете, които ни помагат да преглътнем с лекота факта, че лятото бавно си отива. Денят намалява, но щастието ни ще расте, защото ще се научим да приготвяме изумително вкусни и изненадващо лесни десерти с най-сочните, слънчеви и полезни плодове. Стартираме със сладки крушки! :)



Необходими продукти:
2 сочни и хубаво узрели круши  
1/2 ч.л. канела
2 ч.л. мед
2 с.л. гъсто кисело мляко
1 бишкота (или друг вид ронлива бисквита по избор) 

Измиваме хубаво крушите и ги разрязваме на две половинки. С лъжичка издълбаваме вътрешността, така че да отстраним семките и да оформим "паничка" за киселото мляко.
Поставяме ги в тавичка, поръсваме с канелата, с 1 с.л. мед и ги запичаме на горен реотан в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След 10 минутки ги изваждаме и ги поръсваме с натрошената бишкота. Връщаме ги във фурната за още 10 минутки.
Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да изстинат за 10-15 минутки.
Поставяме по 1 с.л. гъсто кисело мляко (над 3,6%) във вътрешността на всяка круша и поръсваме с още 1 ч.л. мед.

Коментари

Популярни публикации