Вегетариански рулца в чеснова марината

Дали ще ги приготвите на скарата в двора или ще загреете грил тигана в кухнята, няма значение, защото тези рулца стават чудесни навсякъде, благодарение на специалната си чеснова марината. Съветвам ви, ако имате ренде Вьорнер, да го използвате, за да нарежете по-лесно тиквичките и патладжана на тънки филийки. Вместо бяло саламурено сирене може да използвате моцарела или кашкавал.



Необходими продукти:
1 средно голям патладжан
2 малки тиквички
2 сушени мариновани домата   
1 плочка бяло саламурено сирене
2 стръка пресен босилек
2 скилидки чесън
6 с.л. зехтин
сол на вкус

Пресоваме чесъна и го смесваме със зехтина.
Нарязваме патладжана и тиквичките на тънки филийки по дължина. Намазваме всяка филийка обилно с чесновия зехтин.
Загряваме скарата или грил тигана на котлон. Изпичаме патладжана и тиквичките. Поръсваме ги със сол и ги оставяме да изстинат.
Нарязваме сушените мариновани домати на тънки ивички. Нарязваме и сиренето на идентични по дължина и дебелина парченца.
Започваме със сглобяването на рулцата. За да ги направим малко по-разнообразни, ще използваме веднъж патладжан и веднъж тиквичка за основа. Поставяме 1 филийка патладжан, а върху нея слагаме 1 филийка тиквичка. В единия край поставяме листенце босилек и по 1 парченце домат и сирене. Навиваме внимателно от този край и забождаме с клечка за зъби или коктейлна клечка.
Повтаряме с останалите съставки, като редуваме тиквичка и патладжан за основа.
Подреждаме получените рулца в широка чиния и поръсваме с дребни листенца босилек.



Коментари

Популярни публикации