Пиле Биряни
Това ястие произхожда от Персия и е едно от най-популярните в индийската кухня. Приготвя се с ориз и пилешко месо, както и задължителния микс от ароматни подправки: гарам масала.
Изплакваме ориза под течаща вода и го накисваме за 20-тина минути.
Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме в сгорещено олио. Когато лукът омекне, добавяме джинджифила и нарязаните на ситно чесън и люто чушле. Разбъркваме и пържим 4-5 минутки.
Добавяме подправките и разбъркваме хубаво.
Добавяме пилешкото месо и отново разбъркваме. След 5-6 минутки добавяме доматите.
След още 5-6 минутки добавяме ориза и 4 ч.ч. вода. Оставяме да се готви на слаб огън, докато оризът поема водата и се свари.
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди, нарязани на парчета
2 ч.ч. ориз басмати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. накълцан корен от джинджифил
3-4 домата, нарязани на четвъртинки
1 люто зелено чушле
1 ч.л. гарам масала
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. шафран
2 дафинови листа
Изплакваме ориза под течаща вода и го накисваме за 20-тина минути.
Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме в сгорещено олио. Когато лукът омекне, добавяме джинджифила и нарязаните на ситно чесън и люто чушле. Разбъркваме и пържим 4-5 минутки.
Добавяме подправките и разбъркваме хубаво.
Добавяме пилешкото месо и отново разбъркваме. След 5-6 минутки добавяме доматите.
След още 5-6 минутки добавяме ориза и 4 ч.ч. вода. Оставяме да се готви на слаб огън, докато оризът поема водата и се свари.
Коментари
Публикуване на коментар