Шоколадов мус с портокали

Шоколадът доказано носи щастие, а когато е поднесен в коктейл от аромати, се превръща в най-подходящия десерт, с който да поглезите своите близки.
В тази рецепта ще ползваме голямо разнообразие от аромати: портокал, бадеми, какао и малко кафе и ликьор Бейлис в чашките на възрастните.


Необходими продукти:
2 натурални шоколада
1 жълтък
100 мл сметана 
3 с.л. пудра захар
1 с.л. какао на прах
1 портокал
3 с.л. натрошени белени бадеми

за възрастни:
2 с.л. сварено силно кафе
2 с.л. ликьор Бейлис

Разтапяме шоколада на водна баня. Добавяме кафето, половината сок от портокала, 2 с.л. от настърганата му кора и разбития жълтък. Разбъркваме хубаво и оставяме да изстине.
Разбиваме сметаната с пудрата захар. Добавяме към шоколадовата смес и разбъркваме.
Накрая добавяме и ликьора и отново разбъркваме хубаво.
Филираме половината портокал. Наливаме малко от муса в чашки, поставяме по 1 парче портокал и покриваме с още мус. Накрая поръсваме с натрошените бадеми.
Оставяме чашките в хладилник за 3-4 часа, докато мусът се стегне хубаво.


 

Коментари

Популярни публикации