Плодово-млечен десерт с уиски и хрупкави бисквити
В началото на работната седмица ще си приготвим един свеж плодов десерт, който ще ни зареди с много добро настроение. Това е от онези десерти, които се приготвят изключително лесно, а ефектът му върху вкусовите рецептори е просто феноменален. Ако пропуснете алкохола, можете да го приготвите дори и за закуска, която ще ви накара да забравите, че е обикновен делник и ще ви пренесе на някое екзотично местенце.
Нарязваме на дребни кубчета нектарините и мангото. Обезкостяваме черешите и ги нарязваме на половинки. Отделяме плодовете физалис от листата и ги нарязваме също на половинки.
Поставяме всички плодове в купа, добавяме меда и уискито и разбъркваме хубаво.
В десертни купички сипваме по няколко лъжички кисело мляко, плодов микс и натрошени бисквити. Добавяме още няколко лъжички кисело мляко, натрошени бисквити, а накрая украсяваме с 1 плод физалис.
Необходими продукти за 4 порции:
4 нектарини
2 шепи череши
2 шепи физалис
1 манго
400 мл кисело мляко
80 мл уиски
4 с.л. мед
2 шепи натрошени бисквити
Нарязваме на дребни кубчета нектарините и мангото. Обезкостяваме черешите и ги нарязваме на половинки. Отделяме плодовете физалис от листата и ги нарязваме също на половинки.
Поставяме всички плодове в купа, добавяме меда и уискито и разбъркваме хубаво.
В десертни купички сипваме по няколко лъжички кисело мляко, плодов микс и натрошени бисквити. Добавяме още няколко лъжички кисело мляко, натрошени бисквити, а накрая украсяваме с 1 плод физалис.
Коментари
Публикуване на коментар