Джинджифилови бисквитки
За закуска с кафето, за следобедно хапване с чай или за десерт с топка сладолед - тези бисквитки са подходящи за хапване през целия ден, защото са леки, диетични и здравословни. Освен това се приготвят много лесно, от сместа се получават две тави или около 16 - 18 бисквитки, които можете да споделите с близки или да хапнете сами през деня. Изборът е ваш, а ето и рецептата:
Необходими продукти:
300 г пълнозърнесто брашно
1 с.л. сух смлян джинджифил
1 с.л. какао на прах
180 г кафява захар
1 ч.л. сода бикарбонат
100 г масло
2 яйца
4 с.л. мед
4 с.л. нарязан на ситно захаросан джинджифил
Смесваме в голяма купа брашното, захарта, содата, смления джинджифил, какаото и 2 с.л. нарязан на ситно захаросан джинджифил.
Добавяме нарязаното на кубчета масло и го смесваме със сухите съставки, докато получим трохи.
В отделна купа разбиваме яйцата с меда. Добавяме към останалите съставки и омесваме тесто.
Постиламе хартия за печене върху широка тава. От тестото оформяме топки, които поставяме върху хартията и пристискаме с длан, за да се разстелят в типичната за бисквитките форма.
Тъй като трябва да оставим малко разстояние между бисквитките, ще ги печем на два пъти. Това означава, че във всяка тава ще слагаме между 8-9 бисквитки.
Печем върху предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Изваждаме бисквитките от тавата и ги поставяме върху решетка, за да изстинат - отнема около 10-15 минути.
Коментари
Публикуване на коментар