Черешови палачинки
Палачинките са превъзходни за неделна закуска, не само защото се правят изключително лесно (доказателство за което е тази рецепта), но и защото можем да добавяме голямо разнообразие от съставки, за да ги направим още по-вкусни (доказателство, за което са всички останали рецепти, които ще видите, ако кликнете на палачинки).
И тъй като сме в сезона на едни от любимите ми плодове, няма как да не уважим нейно величество черешата. Сочна, сладка и много достъпна в момента, тя влиза в състава на нашите палачинки, за да ни донесе голяма доза щастие в неделната утрин.
Разбиваме яйцата в купа и добавяме зехтина. Постепенно, бъркайки постоянно, прибавяме млякото и смесените брашно, сол и бакпулвер. Когато получим хубава хомогенна смес, добавяме обезкостените и нарязани на половинки череши.
В хубаво загрят на котлона тиган изсипваме 1 черпак от сместа и печем 1 минута. Обръщаме с помощта на шпатула и изпичаме палачинката от другата страна. Намазваме изпечената палачинка с малко масло, за да стане още по-ароматна и сочна.
Повтаряме цялата процедура, докато не ни свърши сместа.
Поднасяме с пресни череши и мед по желание.
И тъй като сме в сезона на едни от любимите ми плодове, няма как да не уважим нейно величество черешата. Сочна, сладка и много достъпна в момента, тя влиза в състава на нашите палачинки, за да ни донесе голяма доза щастие в неделната утрин.
Необходими продукти:
1 ч. брашно
1 ч. мляко
2 яйца
2 с.л. зехтин
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
2 пълни шепи зрели череши
4 с.л. масло
В хубаво загрят на котлона тиган изсипваме 1 черпак от сместа и печем 1 минута. Обръщаме с помощта на шпатула и изпичаме палачинката от другата страна. Намазваме изпечената палачинка с малко масло, за да стане още по-ароматна и сочна.
Повтаряме цялата процедура, докато не ни свърши сместа.
Поднасяме с пресни череши и мед по желание.
Коментари
Публикуване на коментар