Запечено авокадо с яйца
Това е поредното доказателство, че вкусната и красива храна не е задължително да се приготвя трудно и бавно. Изненадващо дори и за мен, печеното авокадо се оказва доста вкусно, а в комбинация с рохкав жълтък и меко хлебче може да се превърне в перфектната лесна неделна закуска.
Измиваме хубаво авокадото и го подсушаваме с кърпа. Разрязваме го на две половини и отстраняваме костилката. Това става най-лесно, като забиете ножа в костилката и го завъртите леко настрани. Поставяме половинките в тава за печене.
Счупваме по едно яйце във всяка половина. Поставяме тавата на горен реотан в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем, докато яйцата се сготвят. В зависимост от това колко рохки предпочитаме жълтъците, може да ги извадим малко по-рано.
Сервираме ги поръсени с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз, прясно смлян черен пипер, сол, зехтин и домати по желание.
Необходими продукти:
1 авокадо
2 яйца
1 стрък пресен лук
4-5 стръка пресен магданоз
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Счупваме по едно яйце във всяка половина. Поставяме тавата на горен реотан в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем, докато яйцата се сготвят. В зависимост от това колко рохки предпочитаме жълтъците, може да ги извадим малко по-рано.
Сервираме ги поръсени с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз, прясно смлян черен пипер, сол, зехтин и домати по желание.
Коментари
Публикуване на коментар