Задушена сьомга с картофи
Тази рецепта е полезна, вкусна, бърза и много лесна за приготвяне. Слагаме бутилка бяло вино да се охлажда в хладилника и започваме да готвим.
Необходими продукти:
2 филета сьомга
3-4 големи пресни картофа
2 червени чушки
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 едър и сочен домат
1 изсушено люто червено чушле
1 с.л. изсушен розмарин
магданоз за поръсване
3 с.л зехтин
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука на тънки полумесеци, червената чушка на тънки ивици, а картофите - на средно тънки парчета по дължина. Чесънът нарязваме на тънки филийки.
Загряваме зехтина в тиган - най-добре уок. Задушаваме заедно чушката, лука и картофите. Когато покафенеят, добавяме чесъна, лютото чушле (почистено от семената и нарязано на две) и нарязаните на ситно домати. Разбъркваме хубаво и похлупваме, за да се задуши за 5-6 минутки.
Овкусяваме рибата с черен пипер и сол и поставяме филетата върху зеленчуците. Похлупваме и оставяме да се задуши за 5 минути.
Поръсваме с нарязания на дребно магданоз и сервираме с изстудено бяло вино по желание.
Необходими продукти:
2 филета сьомга
3-4 големи пресни картофа
2 червени чушки
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 едър и сочен домат
1 изсушено люто червено чушле
1 с.л. изсушен розмарин
магданоз за поръсване
3 с.л зехтин
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука на тънки полумесеци, червената чушка на тънки ивици, а картофите - на средно тънки парчета по дължина. Чесънът нарязваме на тънки филийки.
Загряваме зехтина в тиган - най-добре уок. Задушаваме заедно чушката, лука и картофите. Когато покафенеят, добавяме чесъна, лютото чушле (почистено от семената и нарязано на две) и нарязаните на ситно домати. Разбъркваме хубаво и похлупваме, за да се задуши за 5-6 минутки.
Овкусяваме рибата с черен пипер и сол и поставяме филетата върху зеленчуците. Похлупваме и оставяме да се задуши за 5 минути.
Поръсваме с нарязания на дребно магданоз и сервираме с изстудено бяло вино по желание.
Коментари
Публикуване на коментар