Ментова салата с червено цвекло
Ако обичате червено цвекло и търсите всевъзможни рецепти за неговото приготовление, това определено е един от най-интересните и вкусни варианти, които ще опитате.
Необходими продукти:
1 голямо червено цвекло (около 300-400 гр.)
1 средноголяма краставица
300 мл кисело мляко
4-5 стръка прясна мента
1 скилидка чесън
1 с.л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Сваряваме цвеклото за 10-тина минутки, докато омекне хубаво. Настъргваме го на едрата страна на рендето.
Обелваме краставицата и отстраняваме вътрешността със семките. Нарязваме я на дребно. 1/4 от краставицата запазваме за поръсване накрая.
В голяма купа смесваме цвеклото, киселото мляко, краставицата, нарязаните на дребно листа мента (оставяме 4-5 листенца за украса), намачкания чесън, захарта, подправките и зехтина. Разбъркваме хубаво и поръсваме отгоре с останалите листенца мента и краставицата.
Необходими продукти:
1 голямо червено цвекло (около 300-400 гр.)
1 средноголяма краставица
300 мл кисело мляко
4-5 стръка прясна мента
1 скилидка чесън
1 с.л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Сваряваме цвеклото за 10-тина минутки, докато омекне хубаво. Настъргваме го на едрата страна на рендето.
Обелваме краставицата и отстраняваме вътрешността със семките. Нарязваме я на дребно. 1/4 от краставицата запазваме за поръсване накрая.
В голяма купа смесваме цвеклото, киселото мляко, краставицата, нарязаните на дребно листа мента (оставяме 4-5 листенца за украса), намачкания чесън, захарта, подправките и зехтина. Разбъркваме хубаво и поръсваме отгоре с останалите листенца мента и краставицата.
Коментари
Публикуване на коментар