Пангасиус в маслинено доматен сос
Пангасиус представлява вид бяла риба, чиито филета са тънки и с много деликатен вкус. Може да се приготвя на пара, във фурна или на тиган. Днес ще приготвяме пангасиус на фурна с маслинено доматен сос и свеж магданоз.
Необходими продукти:
2 филета пангасиус, нарязани на две
10 цели черни обезкостени маслини
400 г домати от консерва/буркан
1 глава лук
шепа нарязан на ситно магданоз
2 лимона
1 с.л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука на едро. Нагряваме зехтин в широк съд за печене и запържваме лука.
Добавяме доматите и оставяме да заври. Овкусяваме със сол, черен пипер и босилек и добавяме маслините.
Подреждаме рибата и слагаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем 20-тина минути, докато рибата се изпече.
Поръсваме с магданоз и подреждаме парчетата лимон отстрани на тавата.
Поднасяме цялата тава на масата, защото изглежда наистина красиво и ухае на свежи подправки и лимон.
Необходими продукти:
2 филета пангасиус, нарязани на две
10 цели черни обезкостени маслини
400 г домати от консерва/буркан
1 глава лук
шепа нарязан на ситно магданоз
2 лимона
1 с.л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука на едро. Нагряваме зехтин в широк съд за печене и запържваме лука.
Добавяме доматите и оставяме да заври. Овкусяваме със сол, черен пипер и босилек и добавяме маслините.
Подреждаме рибата и слагаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем 20-тина минути, докато рибата се изпече.
Поръсваме с магданоз и подреждаме парчетата лимон отстрани на тавата.
Поднасяме цялата тава на масата, защото изглежда наистина красиво и ухае на свежи подправки и лимон.
Коментари
Публикуване на коментар