Брускети с авокадо и целина

Това е едно превъзходно и много цветно предястие, което върви чудесно с чаша Върджин Мери. Приготвя се много лесно и бързо, което го прави перфектно за посрещане на гости през седмицата, когато нямаме много време да приготвяме усукани ястия. Ето и необходимите продукти за две порции:

1 по-едър розов домат
1 авокадо
1/2 глава червен лук
1 стръкче целина
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
4 филийки хляб
сол на вкус

Нарязваме на ситни кубчета доматите, авокадото и червения лук. Разрязваме по дължина целината на две и я нарязваме на дребни полумесеци. Объркваме продуктите заедно със зехтина и сол на вкус.
Препичаме филийките в тостер. Докато са още топли ги намазваме с разполовената на две скилидка чесън. Ароматът, който се освобождава от топлината е превъзходен и веднага събужда апетита.
Намазваме филийките обилно със сместа и поднасяме с чаша Блъди Мери (доматен сок, черен пипер, табаско и стрък целина).


Коментари

Популярни публикации