Омлет с тиквички и свежа салата
Омлетът е класика, когато става въпрос за закуска, а когато е неделя и навън вали, ти се ще да се поглезиш с нещо по-така, което да ти повдигне настроението. Обикновено
в неделя ми е най-експериментаторско и днес реших да импровизирам с една
рецепта за омлет, която гледах наскоро по 24 Kitchen, но така и не запомних точните й съставки. Затова отварям
хладилника и ще използвам каквото имам + малко въображение.
Необходими продукти:
3 яйца
1 средно голяма
тиквичка
2 печени червени
чушки
1 средно голяма глава
лук
2 с.л. прясно
мляко
50 гр. сирене
2 филии хляб
4 с.л. олио
шепа свежа рукола
и бейби спанак
сол и черен пипер
на вкус
Запържваме лука в
загрятото олио. Добавяме ситно нарязаната тиквичка и пържим 10-тина минутки. Добавяме
нарязаната на ситно червена чушка. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата
и ги смесваме със сиренето и млякото. Изсипваме в тигана равномерно, така че да
покрие хубаво зеленчуците. Намаляваме котлона и захлупваме за около 15-тина
минутки докато се запече хубаво отгоре.
Препичаме филийките.
Слагаме върху всяка филийка рукола и бейби спанак и поръсваме с малко зехтин. Отрязваме
парче от омлета и поставяме върху прясната салата.
Коментари
Публикуване на коментар